Кожен день на заводі / збиратимуть 1150 автомобилейфото Skoda

Компанія Skoda почала серійне виробництво моделі Octavia четвертого покоління. Перший товарний примірник сімейства зійшов з конвеєра підприємства чеської марки на підприємстві у Млада-Болеславі.

Читайте такожSkoda запустила виробництво свого першого електрокара (фото)

Кожен день на заводі будуть збирати 1150 автомобілів, пише Autonews. Таким чином, щорічний обсяг виробництва становитиме близько 400 тис. машин. Випуск першої сучасної «Октавії» стартував більше 20 років тому. За цей час модель розійшлася по всьому світу тиражем у більш ніж 6,5 млн одиниць і стала однією з найбільш продаваних машин у ряді європейських країн, у тому числі в Чехії, Австрії, Фінляндії та Швейцарії.

Відео дня

Що стосується Skoda Octavia четвертого покоління, то її прем'єра відбулася в Празі на початку листопада нинішнього року. Модель, в основу якої лягла модернізована платформа MQB, стала довшою на 1,9 см (універсал — на 2,2 см), а ширина збільшилася на 1,5 сантиметра. Розмір колісної бази — 2686 міліметрів. Обсяг багажника у ліфтбека дорівнює 600 л, а у універсала — на 40 л більший.

«Октавія» стала доступна з цифровою панеллю приладів з 10-дюймовим дисплеєм мультимедіа, графіку якого тепер можна налаштовувати. У салоні також з'явилося нове кермо з двома спицями, а традиційний селектор автоматичної коробки замінили на невеликий перемикач, як у моделей Audi.

фото Skoda

Базовим мотором став трициліндровий 110-сильний агрегат об'ємом один літр, а також 1,5-літрова 150-сильна «турбочетвірка», що працює за принципом «м'якого гібрида». Дизельна гамма представлена дволітровим агрегатом потужністю 115, 150 і 200 кінських сил. Мотори працюють з шестиступінчастою механікою або семиступінчастою DSG. Плюс до всього будуть доступні повноцінні гібриди з віддачею 204 і 245 сил, а також модифікація з двигуном на природному газі.