Зеленський запросив Порошенка теж здати аналізи у «Євролаб» / фото УНІАН

Кандидат у президенти Володимир Зеленський прийде здавати аналізи у клініку «Євролаб» завтра на 8 годину ранку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це політконсультант «ЗеКоманди» Дмитро Разумков заявив сьогодні на брифінгу.

Як заявив Разумков, у штабі Зеленського не довіряють медпункту на території НСК «Олімпійський», оскільки комплекс є державною установою, тому Зеленський прийде здавати аналізи у приватну лабораторію «Євролаб» і запрошує туди на 8 годину ранку свого опонента Петра Порошенка.

Відео дня

«Україна є досить розвиненою державою, і в нас є багато можливостей здати аналізи, ніж здавати аналізи на території олімпійського стадіону. Дивлячись на те, що там зараз відбувається, – величезна кількість охорони, служби безпеки, оточення – це дивно», - сказав він. 

За словами Разумкова, є незалежні установи, яким можна довіряти при здачі аналізів.

«Тому що під час виборчої кампанії наш кандидат зіткнувся з низкою питань стосовно представників спецслужб. У нього були «дуже цікаві» супровідники в Одесі, також була ситуація з установленням обладнання для прослуховування на будинку біля одного з офісів, де знаходився Зеленський. 

Тобто, за всієї поваго до «Олімпійського» є незалежні майданчики, і тому завтра о 8 ранку ми запрошуємо і нашого опонента, і всіх вас у «Євролаб» - до абсолютно незалежної лабораторії, де можна здати аналізи, і ні в кого не виникне питань, що хтось щось підтасував, на щось спробував вплинути», - сказав Разумков.

Також він уточнив, що лабораторія знаходиться на вулиці Солом’янській, 11.

Крім того, Разумков пояснив, чому Зеленський не хоче обрати для здачі аналізів державну медичну установу. 

«На жаль, є певна заангажованість у різноманітних державних структур та їхня залежність від органів влади. Проводити агітацію на майданчику «Олімпійського» - це адекватно, а здавати аналізи в медпункті НСК, маючи достатньо серйозні інші варіанти, не зовсім логічно», - наголосив політтехнолог.

Водночас він додав, що якщо Порошенко запропонує інший варіант, то у штабі Зеленського готові його розглянути. 

«Але ця дискусія має повернутися на рівень кандидатів, а не представників штабів», - додав Разумков.

Як повідомляв УНІАН, згідно з результатами опрацювання 100% протоколів ДВК про результати голосування на виборах президента у першому турі, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка – 15,95%.

3 квітня Зеленський заявив про готовність іти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, проте озвучив низку умов. За його словами, дебати мають відбутися на НСК «Олімпійський, перед народом України, і «усі канали мають право транслювати дебати наживо, усі журналісти мають право бути присутніми, кандидати повинні обов’язково пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів - країні потрібен здоровий президент».

Зеленський наголошує, що з поваги до його виборців Порошенко «повинен публічно сказати, що дебати відбудуться не з маріонеткою Кремля чи Коломойського, не з «ватником», не з малоросом, не з бидлом, не з клоуном, а з кандидатом в президенти України Володимиром Зеленським»

Своєю чергою Порошенко погодився провести дебати з Зеленським на НСК "Олімпійський" та запросив Зеленського разом у медичному пункті НСК "Олімпійський" здати аналізи на вживання наркотиків і алкоголю.