Зеленський розповів, що буде з мовними квотами на ТБ / фото РБК-Україна

Кандидат у Президенти Володимир Зеленський намір зберегти закон про мовні квоти на телебаченні, але припускає їх зміну.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Читайте такожБлизько половини українців считают, що заборона російських телеканалів в Україні є помилкою - опитування

"Дивіться, я дуже добре розумію цей закон. Тому у мене є питання до закону, про який ми говорили. Квоти залишаться. Питання, які вони мають бути? Навіть не так. Там питання в регулюванні цих квот. Якщо ви добре на цьому розумієтесь, там є хитрість, доповнення з цими квотами. Взагалі: більший відсоток української мови, а далі - різні мови, бо там треба давати можливість кожній мові. Тому що у нас реально велика кількість людей говорить російською. Не можна у них забрати російськомовне телебачення. У нас є люди, які розмовляють і іншими мовами. Розумієте, тут велике питання з цими квотами. Ніхто скасовувати квоти не буде, але є регулювання... ", - сказав він.

Зеленський повідомив, що ті люди, які приймали цей закон, не зовсім телевізійні фахівці.

Кандидат додав, що має намір використовувати соціальні мережі для комунікації з населенням.

"Мені сказали, що до нас не прийде на вибори молодь, і я програю. Я про перший тур, я не говорю про результати всіх виборів. Мені сказали, що ми не знайдемо контакт, тому що фейсбук і соцмережі впливають на шість відсотків суспільства. Мені сказали, що ті люди, які перебувають у соцмережах, ледачіші з точки зору якихось змін, не вірять у зміни. Що ті ж політики так і залишаться, і що головна аудиторія - телевізійна. Нам багато всього сказали. Далі, що ми зробили? Ми в це не повірили. Ми знайшли формат комунікації з людьми, і від шести-восьми відсотків до великого телека. Ми ж практично з телевізора не взаємодіяли, ну дуже мало. А знаєте чому? Я вам відповім. Я можу ходити кожен день, мене звуть на якісь політичні програми. Кожного божого дня. Не зараз, це почалося дуже давно", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2018 році радіостанції були оштрафовані на 1,7 млн гривень за невиконання мовних квот. На сьогодні на радіо і ТБ діють квоти на україномовний продукт в обсязі 75%.

Раніше також повідомлялося, що в так званому "мовному законі" буде передбачено поступове запровадження мовних квот для друкованих ЗМІ, які повинні будуть перейти з російської на українську мову.