Дієтолог радить їсти овочевий суп / фото УНІАН

5 квітня відзначають Міжнародний день супу. Про користь супів та інших перших страв ми зазвичай чуємо від старшого покоління. Все це йде з минулого, коли їсти було нічого.

Читайте такожДієтолог пояснила, чим корисна капуста

Тому чи дійсно так корисний суп і чи він є обов'язковим у раціоні людини, яка хоче правильно харчуватися, "Здоров'ю 24" пояснила дієтолог Катерина Павлова.

Відео дня

Насправді супи, борщі – не обов'язковий елемент здорового харчування. "Якщо ж любите їсти перші страви – не варто від них відмовлятися. А якщо не любите – не варто себе змушувати. Найкраще готувати або їсти овочеві супи. У такому відварі дуже багато вітамінів і мікроелементів. Готуйте легкий суп, без засмажки", - зазначила дієтолог.

"М'ясний бульйон – сумнівна користь. Багато екстрактивних речовин містяться у відварі, тобто все шкідливе з м'яса – у відварі. Якщо ще й магазинне м'ясо – то там можуть бути антибіотики. М'ясні супи готуйте на другому бульйоні та тільки з домашнього м'яса. Для цього слід відварити м'ясо 30 хвилин, воду злити та все варити разом з овочами", - каже лікар.

Дієтолог не радить їсти перші страви гарячими. Окріп обпікає стравохід, на постійній основі така травматизація призводить до ризику раку стравоходу.

Раніше лікар-дієтолог Оксана Скиталінська повідомила, що їсти можна будь-який сир, але витриманий (зрілий) вважається більш корисним.