Як вдалося зробити стентування безкоштовним / фото УНІАН

У середньому на рік в Україні трапляються близько 40 тисяч інфарктів, половина з яких потребують екстреного лікування.

ТСН.Тиждень дізнався, як офіційне визнання і впровадження нової медичної спеціальності - інтервенційний кардіолог - допоможе рятувати життя українців.

Щороку близько 20 тисяч інфарктів, які трапляються в Україні, потребують екстреного лікування. Попри те, що в країні існувала Державна програма по безкоштовному встановленню стентів, на такі операції були велетенські черги.

Відео дня

Читайте такожЩорічно близько 25 тисяч українців потребують екстреного коронарного стентування

«Ми вирішили дізнатись, чому склалася така ситуація, а також яким чином змінити її допоможе поява такої професії як інтервенційний кардіолог», - розповідає кореспондент ТСН.Тиждень Оксана Коваленко.

Поспілкувавшись з лікарями, пацієнтами та експертами ТСН.Тиждень дізнався, хто такі інтервенційні кардіологи, як змінилася державна програма, яка допомагає українцям безкоштовно і вчасно отримувати стенти та чому хворого з ознаками інфаркту не везуть у звичайну лікарню.

У неділю, 23 лютого, в 19-30 ТСН.Тиждень розповість про унікальних лікарів, які рятують наші життя, як вдалося зробити стентування безкоштовним і в чому тоді «зиск» держави.