Психологи порадили, як зберегти стосунки після зради / фото originalcruises.com

Якщо вас все-таки зрадили, це не привід ставити хрест на стосунках. За американською статистикою, менше 25% зрадників кидають партнерів заради зв'язку на стороні.

Універсального рецепту збереження стосунків після невірності немає, але психологи з Техаського університету розробили модель відновлення після зради, яка серед фахівців вважається ефективною, передає "Здоров'я 24". 

Не рубайте з плеча

Відео дня

Не варто приймати серйозних рішень щодо вашого майбутнього одразу після того, як ви дізналися про зраду. Охолоньте кілька днів або навіть тижнів і тільки після цього визначайтеся, що робити далі.

Поділіться своїми почуттями з кривдником

Дуже важливо, щоб невірний партнер дізнався, які почуття переживає той, кого зрадили. Психологи рекомендують партнеру, якому зрадили, описати свої емоції в листі і віддати його зраднику. Таким чином постраждала сторона зможе відчути, що її почуття досі важливі, а невірний партнер усвідомлює, який біль він заподіяв.

Читайте такожНазвано сім звичок людей, які зраджують своїм партнерам

Обговоріть стосунки та зраду

Поговоріть про те, що трапилося. Розкажіть один одному про свої очікування від стосунків, про те, що вас хвилює, обговоріть свої мрії та почуття. Нехай невірний партнер розповість про те, які моменти підштовхнули його до зради. Це допоможе вам досягти взаєморозуміння і стане важливим кроком до прощення.

Постарайтеся повернути іскру

Спробуйте урізноманітнити своє сексуальне життя з партнером. Дуже важливо, щоб ні ви, ні партнер не фіксувалися на порівнянні сексу у стосунках з сексом на стороні. 

Пообіцяйте один одному більше не зраджувати

Щоб запобігти невірності в майбутньому, добрих намірів може бути недостатньо. Краще, щоб партнери уклали своєрідний договір. 

Раніше щасливі пари розповіли, що робить їхні стосунки довгими і міцними. У дослідженні взяли участь 2,3 тис. осіб.