Порно перетворює людей на підлітків, стверджує дослідник / фото medikforum.ru

Захоплення "полуничкою" переводить мозок у більш ювенільний стан, як стверджують нейробіологи. Порно руйнує префронтальну кору мозку, яка повністю розвивається тільки у дорослому віці.

Аспірант-нейробіолог і дослідник з канадського Університету Лаваля Рейчел Енн Бар довела, що перегляд мозку руйнує важливу ділянку мозку, повертаючи його назад в ювенільний стан, повідомляє MedikForum.

Читайте такожЕксперт пояснила, чи варто під час сексу використовувати змазки (18+)

Відео дня

На думку Рейчел, люди, які регулярно переглядають порно, часто стикаються з ушкодженнями префронтальної кори. Саме ця зона контролює мораль, силу волі й імпульси. Крім того, ця зона мозку продовжує формуватися у підлітків й остаточно складається тільки у дорослому період життя.

Дослідниця наголошує, що порно може змушувати глядачів відчувати труднощі з емоціями та імпульсами, що здатне спровокувати компульсивну поведінку й змусити людину приймати неправильні рішення. В інтерв'ю виданню The Conversation вчена говорить про дивний парадокс порно. Це відео для дорослих, але його перегляд переводить мозок людини у більш підлітковий стан.

Раніше повідомлялося, що користувачі мережі з Росії частіше за жителів інших країн дивляться порно у жанрі так званого «фейссітінгу» (сексуальна практика, при якій верхній партнер сидить на обличчі нижнього).