Згідно з результатами ряду досліджень, сварки найбільш згубно впливають на стан здоров'я представників сильної статі / фото ua.depositphotos.com

Практично в будь-якій сім'ї виникають конфлікти між партнерами. Їх причини та способи вирішення, можуть бути різними, однак у багатьох випадках вони негативно позначаються не лише на стосунках, але і на стані здоров'я.

Конфлікти, незалежно від теми – виховання дітей, фінансові питання, релігія або стосунки з кровними родичами, можуть викликати викид стресових гормонів, пише Obozrevatel. Згідно з результатами ряду досліджень, подібні сварки найбільш згубно впливають на стан здоров'я представників сильної статі. Найчастіше наслідки проявляються у вигляді головного болю, безсоння, зниження настрою і появи відчуття нервозності і уразливості.

Читайте такожНазвано ознаку наближення імпотенції

Відео дня

Чим більш нерозв'язною виглядає ситуація, тим до більш поганих наслідків вона може призвести. І якщо на тлі сварки виникає ще і невдалий сексуальний досвід, це може стати причиною розвитку психогенної еректильної дисфункції (імпотенції).

До числа деструктивних конфліктів відносять такі, в результаті яких відбувається накопичення образ і претензій до партнера, що призводить до віддалення один від одного. У подібній обстановці складно уявити, що чоловік почне приймати препарати, що сприяють поліпшенню еректильної дисфункції. На думку багатьох психологів, найбільш імовірно, що він буде шукати розуміння і підтримки у іншої жінки. І якщо патологія носила виключно психогенний характер, то найімовірніше сексуальний контакт буде позитивним.

Часто за допомогою до лікаря звертаються дружини, які дорожать шлюбом і хочуть його зберегти. Індивідуальне та сімейне консультування при своєчасному зверненні займає кілька днів, якщо трапляється затяжний конфлікт, може знадобитися 6-8 сеансів.

Важливе значення для лікування статевої дисфункції має зміцнення самооцінки чоловіки / фото ua.depositphotos.com

У роботі з еректильною дисфункцією важливо особливу увагу приділяти створенню довіри між партнерами. Після невдалого сексуального досвіду чоловік зазвичай налаштований на наступні невдачі, тому дружина повинна навчитися надавати підтримку і проявляти терпіння, уникаючи будь-якої форми тиску. Якщо подібна ситуація стає предметом шантажу або маніпуляцій, найчастіше шлюб врятувати не вдається.

Важливе значення для лікування статевої дисфункції має зміцнення самооцінки чоловіка. Необхідно заохочувати його ініціативи, підкреслювати мужність і соціальну успішність. Досить ефективними є прийоми так званої секс-терапії з безпосереднім використанням методик реалізації сексуальної активності.

Читайте такожСупрун зруйнувала міфи про чоловічу проблему - втрату або погіршення ерекції

Часто сімейні психотерапевти звертають увагу на те, що з-за особливостей виховання відсутній необхідний для успішного лікування сексуальний досвід. На тлі тривалого спільного проживання ситуація ускладнюється монотонністю і ослабленням потягу один до одного. У таких випадках корисним доповненням буде сексуальне просвітництво, що дозволить внести розмаїтість у сексуальне життя.

Сварки в сім'ї – явище практично неминуче. Однак важливо розуміти їх наслідки і своєчасно вирішувати. Сьогодні звернення до сімейного психотерапевта стає звичайною практикою, оскільки така терапія має високу ефективність при бажанні зберегти сім'ю.

Дуже часто за кілька сеансів можна знайти шляхи вирішення, навчитися розуміти проблему з боку партнера, правильно діяти в найбільш гострий момент.