5 причин розлучення через десятки років подружнього життя / фото ua.depositphotos.com

Проживши багато років разом, віддавши один одному майже третину життя, пара все ж вирішує розлучитися. Чому двоє розходяться після того, як пройшли вогонь, воду і мідні труби? Спробуємо розібратися детально.

Розлучення стає все більш популярною тенденцією в світі. Наприклад, кожне четверте розлучення в Америці припадає на тих, кому за 50 років, а ймовірність, що люди цього віку розлучаться, збільшилася рівно вдвічі в порівнянні з 1990-ми роками.

Читайте такожПсихолог дала кілька порад, як зберегти сім'ю

Відео дня

До слова, Україна - лідер серед країн Європи за кількістю розлучень: на 100 шлюбів припадає 67,4% шлюборозлучних процесів. В різні боки розбігаються не тільки молоде подружжя, а й ті, у кого за плечима багаторічний стаж щасливого, на перший погляд, і залагодженого сімейного життя.

Для друзів і рідних це часто стає несподіванкою. Експерти розказали, чому ж так відбувається, пише nashamama.

  • Поступове віддалення один від одного

Процес, який призводить до розлучення, повільний. Все відбувається поступово. Багато з тих, хто розійшлися в кінці життя, кажуть, що вони просто давно віддалилися один від одного, пішли різними шляхами.

  • Різниця у віці стає помітнішою

Іноді починає грати роль вік, хоча, коли ви тільки познайомилися один з одним, різниця здавалася несуттєвою. Проте з роками вона стає помітнішою.

  • Дозволили собі розслабитися

Перебуваючи поруч з однією і тією ж людиною 24/7, ми звикаємо і буквально вростаємо один в одного. Але іноді це призводить до того, що люди перестають старатися. Ви багато працюєте, заробляєте гроші для сім'ї, але перестали працювати над тим, щоб бути уважним партнером і привабливою людиною.

  • Гроші набувають іншу цінність

Відмінності в стилі витрат стають очевидніше тоді, коли, можливо, доведеться бути більш економним, якщо можливості не так широкі, як в середині життя.

  • Секс

З віком відбуваються гормональні зміни і це може вплинути на те, наскільки привабливим для вас виглядає партнер. Або секс перестає бути тим єдиним, що тримало вас разом.

Вас також можуть зацікавити новини