Три сексуальні проблеми у чоловіків, які курять / фото REUTERS

Існує чимало факторів, що впливають на якість сексу – від нашого власного психічного здоров'я до контрацепції. Дослідження показують, що сигаретам пора зайняти місце в цьому списку.

Тому, якщо твій партнер курить, то у нього може бути еректильна дисфункція, пише Cosmo.

Читайте такожСупрун зруйнувала міфи про чоловічу проблему - втрату або погіршення ерекції

Відео дня

"Чи курите ви?"- перше питання лікаря при огляді пацієнта з цією проблемою. Для підтримки впевненої ерекції потрібен хороший кровотік. У курців підвищується ризик атеросклерозу, при якому артерії заповнюються бляшками холестерину і тромбами, що призводить до погіршення кровотоку, і ерекція слабшає.

Інша проблема, пов'язана з першою, - зменшення розміру члена. Спонтанні і нічні ерекції потрібні, в тому числі для підтримки еластичності тканин, а якщо пеніс напружується рідше, то і еластичність знижується. Дослідження показали, що курці рідше займаються сексом, ніж ті, хто не курить. Серед причин - переживання про свої інтимні успіхи і низький сексуальний потяг.

Ще одна складність: у курців, як правило, бувають проблеми з диханням, і на довгий постільний забіг твого партнера може не вистачити.

Цікавий і ще один момент. Дослідження, проведене на одному популярному сайті знайомств, показало, що ті, хто не курить, отримують аж на 54% більше лайків. Це може означати, що створити пару з курцем дещо простіше. Але інший аспект - з ним ростуть деякі ризики. У будь-якому випадку вибір за тобою.

Вас так само можуть зацікавити новини