Втрата тілесного контакту є небезпечною не лише на фізичному рівні \ фото: ua.depositphotos.com

Важливо розуміти, що шлюб не може завершитися несподівано — це завжди тривалий процес, що супроводжується низкою знакових маркерів, які, однак, не завжди є очевидними для чоловіка і жінки. Але є певні ознаки того, що пара перебуваєте на межі розлучення.

Проблеми з сексом або його повна відсутність

Втрата тілесного контакту є небезпечною не лише на фізичному рівні — це неминуче призводить до втрати психологічної, душевної близькості, що, своєю чергою, стає причиною конфліктів, зрад і розставання.

Відео дня

При цьому якщо інтимної близькості не хоче лише один з партнерів, це не завжди призводить до зради і розриву — найчастіше, якщо проблема не вирішується, другий шукає і знаходить заняття, які заповнюють порожнечу, що утворилася. Згодом нові захоплення вбудовуються у його життя, що змінює його пріоритети — у такій ситуації партнери можуть продовжувати жити під одним дахом, але не мати майже нічого спільного.

Мінімум спілкування

Власними почуттями, думками, емоціями і переживаннями люди діляться з партнером за допомогою слів, спілкування, діалогу — у такий спосіб людина не тільки має можливість поділитися тим, що на душі, але й отримати зворотний зв'язок.

Якщо спілкування звелося до мінімуму, обмежується черговими фразами або зводиться до обговорення побутових питань, це очевидна ознака того, що у відносинах пари відбулися негативні зміни — партнери стали жити різними життями, що є абсолютно несумісним з поняттям щасливого і міцного шлюбу.

Читайте такожНазвано 5 істин про сімейне життя, які краще дізнатися до шлюбу

Постійні скандали і розбіжності

Коли у родині панує кохання і гармонія, то навіть найбезглуздіші речі, які робить або говорить партнер, здаються милими і кумедними. Ми не звертаємо ніякої уваги на недоліки обранця, вважаючи їх незначними.

Однак те, що ми не помічаємо у близькій людині, може сильно злити і навіть ставати причиною серйозних конфліктів під час спілкування. Дрібниці стають настільки очевидними, що за ними не видно нічого позитивного. Зрештою партнери або вступають в активну фазу боротьби, або ігнорують конфлікт, замовчуючи почуття і емоції, що завжди призводить до фатальних наслідків як для відносин, так і для психіки.

Почуття самотності

Якщо все у житті йде як раніше, але всередині раптово з'явилася якась велика незрозуміла порожнеча і почуття глобальної самотності, це явна ознака того, що у відносинах спостерігаються серйозні проблеми.

Почуття самотності у шлюбі — явище досить часте. Воно зароджується, коли партнери зіштовхуються з нерозумінням почуттів і переживань, коли партнер припиняє надавати значення тим речам, які є важливими і цінними для іншого партнера. Спочатку партнер намагається пояснити, показати, розповісти і довести щось, але поступово звикає до того, що колись близька людина тепер живе іншими цінностями, іншими поняттями. Згодом з'являється дедалі менше бажання відкриватися партнеру, оскільки настає усвідомлення того, що слова і дії не отримують жодного руху у відповідь — крок за кроком партнери віддаляються одне від одного, розуміючи, що шляху назад вже немає.

Відсутність щастя

У якийсь момент ті речі, які радували і приносили щастя, стали незначними, а те, що, навпаки, раніше здавалося дрібницею, тепер робить боляче. У результаті спільне життя стає порожнім і нецікавим, а відчуття щастя зникає, залишаючи пригніченість і апатію, пише Ukr.Media.

Вас також можуть зацікавити новини