Закоханість допомагає впоратися з болем \ фото: ua.depositphotos.com

Не тільки поцілунки і обійми впливають на здоров'я людини. Лише один вигляд коханої людини здатний поліпшити самопочуття.

Любов знижує рівень кров'яного тиску, зменшує біль і перешкоджає виникненню алергічної реакції.

Вчені з Університету Західної Вірджинії в Каліфорнії обстежили закохані пари і виявили, що ніжні почуття до другої половинки змушують одночасно працювати 12 відділень мозку. Любов може впливати на імунну систему, збільшуючи її опірність до хвороб. Так при дослідженні 50 жінок, виявилося, що ті, хто закохався протягом останніх трьох років, мали більш міцну імунну систему.

Відео дня

Читайте такожПауза у стосунках: експерти розповіли, що це означає і як себе поводити

Також закоханість сприяє зменшенню болю. Це помітили дослідники Стенфордського університету в Каліфорнії. Вони сканували мозок людини, а на руці в цей час був зонд, який нагрівався. Паралельно випробуваному показували різні фотографії і, коли на екрані з'являвся кохана людина - на 40% зменшувався біль. При одному вигляді другої половинки виробляється дофамін - гормон задоволення і окситоцин - гормон прихильності. Такий же гормональний "коктейль" виробляє жінка під час пологів. Це дозволяє їй з мінімальним болем перенести тяжкість пологового процесу, пише nashamama.

Вас також можуть зацікавити новини