Ознаки жадібного чоловіка / фото ua.depositphotos.com

Чоловіки взяли моду нудити про те, які меркантильні жінки. Всі ми нібито хижачки, охочі до чужих капіталів, захребетниці і паразитки. А йому потрібна не така. Йому потрібна та, що полюбить його душу, а не його гроші. Ти, наприклад. Ну-ну.

Якщо тобі у вуха ллють щось подібне - будь впевнена: це не ти меркантильна, це він жлоб.Тому що існують прояви чоловічої жадібності, які ніяк не можна прощати. Нехай хто-небудь інший йому подасть, жадобі, пише Cosmo.ru.

Ознаки жадібного чоловіка

Він не бажає напоїти тебе чашкою кави

Відео дня

Давай розберемося. Скільки коштує чашка кави? Три копійки. Чашка кави - це три квитки на трамвай, два пакети молока або пачка презервативів. Це дорого? Ні. Таким чином, у нас виходить три варіанти. Перший: він жебрак. Зовсім. Але це навряд чи, тому що часи не ті: сьогодні навіть у п'ятикласника зазвичай є в кишені сума на пару чашок цієї самої кави. Другий: він дуже жадібний. Йому дійсно несила витратити цю мізерну суму. Це теж навряд чи – рідкісна патологія. І нарешті, третій, найпоширеніший варіант: він тебе перевіряє. Чашка кави - прямо альфа і омега жінконенависників. Це тест на "меркантильну бабу", про яку вони пишуть у всіх статтях. Жени його відразу, не забруднюй руки.

Читайте такожНазвано найщедріші знаки Зодіаку

Він пропонує розділити навпіл рахунок у ресторані

І каже тобі, що це - та сама рівноправність, за яку ми боролися. Казки баби Фіси це, а не рівноправність. Нас всіх - і тебе, і його виховували інакше: кавалер запрошує баришню і пригощає, а дівчина намагається обмежитися тією самою чашкою кави, щоб не поставити в незручне становище кавалера. Ми не можемо миттєво змінити парадигму, ці соціальні ігри нам зрозумілі, а якісь інші - не дуже. Втім, якщо хочеш дати йому шанс, запитай його про дітей. Так, це дуже хороше питання. Звучить так: "Як довго ти збираєшся перебувати у відпустці по догляду за дитиною?" Якщо випучить очі і скаже щось про "жіноче призначення" - уточни ще раз, що він там бубонів про рівноправність. Цікаво, як цей жлоб буде викручуватися.

Він ніколи не залишає чайових

Як розпізнати жадібного чоловіка? Це прояв жадібності не має ніякого відношення до тебе, але не звертати на таке увагу – собі дорожче. Чайові – це лише 10-15% від суми рахунку, не про що говорити, якщо ви не прогуляли половину зарплати, звичайно. Що тут зекономиш? Нічого. Значить, справа не в економії, а в тому, що його душить жаба. Він же прекрасно знає, що чайові – солідна частина заробітку офіціантів.

Він приходить в гості з порожніми руками

Мова не йде про квіти і подарунки, мова йде про їжу та напої. Так-так, саме так. Якщо ти запрошуєш чоловіка на вечерю, а він являється без пляшки вина і коробки тістечок – нехай вдома "Доширак" лопає. Тому що ти витратила гроші і час на те, щоб його смачно нагодувати. Так, але ж він повинен пригощати тебе в ресторані, так що все справедливо, так? Ні. Тому що в ресторан, ви сходите пару раз, а вечеряти в тебе він буде постійно. Сама знаєш, що так воно і буде.

Або дарує подарунки не тобі, а собі

Це чудові подарунки! «Дорога, ось тобі п'ятилітрова пляшка «Джонні Вокера»! Ти рада? От і чудово, а то мені нічого випити в тебе після роботи». Що тут скажеш? Спасибі, що не чоботи для риболовлі підніс. А міг би.

Він ділить витрати "по-чесному", а не навпіл

Якщо ти все-таки зв'язалася з жадобою і ви вже живете разом – придивися до того, як він ділить ваші спільні витрати. Нещодавно всі соцмережі облетіла історія про хлопчика, який запропонував дівчинці пожити разом і розділити вартість оренди квартири навпіл. Дівчинка чесно віддавала свою половину, поки не дізналася, що квартира належить хлопцеві. Це жадібність в неоперабельній стадії, звичайно, рідко зустрічається. Зазвичай все простіше: ви оплачуєте рахунки навпіл, разом купуєте продукти, а решту кожен витрачає на себе – це дуже зручно, правда? Але якщо ти готуєш, то відсутні інгредієнти ти купуєш на свої. Ти ж жінка, ти краще знаєш, чим лікувати хворих, побіжи в аптеку, а? Вуаля, ліки ти теж купуєш на свої. Тобі потрібна чистота в будинку? Чистячі засоби на тобі. Тобі потрібна всяка дрібне начиння і техніка, що полегшує побут? Знову твої витрати. І нарешті, йому хочеться, щоб поруч з ним була красива жінка, і ти витрачаєш на вбрання й косметику. А він – тільки на свої власні забаганки. І це називається «ділити бюджет по-чесному». Ну-ну.

Він економить, використовуючи твої ресурси

Жіноча праця – звичайна побутова робота, яку прийнято не помічати – кілька разів пробували оцінити з точки зору ринкових відносин. І з'ясувалося, що 90% чоловіків на планеті в принципі не можуть дозволити собі дружину. Грошей немає, щоб оплачувати всі її послуги: роботу покоївки, роботу кухаря, роботу няні, роботу особистого психолога, стиліста і масажиста. Дорогі задоволення, чи знаєте. Але ніби недобре якось говорити про гроші, адже це любов і турбота. Ну так, звичайно. Любов і турбота – у тому випадку, якщо ви ведете господарство разом. Або якщо він оплачує покупку сучасної техніки і послуги домробітниці, коли мова йде про дійсно важку і брудну роботу. А якщо ти досі миєш посуд руками – про що тут взагалі говорити?

Він вимагає від тебе звіту за кожну копійку

Тут, загалом, коментарі зайві. Ти доросла людина і має право розпоряджатися грошима так, як вважаєш за потрібне. Так, навіть якщо ти – домогосподарка і витрачаєш гроші, які заробив він. Повертаємося до попереднього пункту: він тобі вже заплатив за щоденні вечері, прання, прибирання і вечірній психоаналіз? Ні? Тоді з якого дива ти ще й вести бухоблік повинна? Може, ще йому заплатити податки?

Він вселяє тобі, що не в грошах щастя

Як зрозуміти, що чоловік жадібний? Прониклива пісня про духовне багатство, яке нібито єдиний шлях до щастя – це улюблена тема усіх жаднюг. І частка істини в цьому є. Гроші самі по собі - це не щастя. Щастя – це комфортне життя. Можливість жити окремо, а не тулитися в одній квартирі з батьками; проводити відпустку на морі, а не на дачі; купувати одяг, тому що хочеться, а не тому, що носити нічого; народжувати дітей, якщо хочеться, і не вираховувати, чи можеш ти собі це дозволити. Ось це – щастя. Яке без грошей неможливо ніяк. Так що, якщо він ллє тобі у вуха сиропчик про те, що гроші - не головне, – попрощайся з ним відразу. Зекономиш час і нерви. І гроші теж, до речі.