Жінка нарешті зможе надіти обручку на безіменний палець / колаж УНІАН, фото Першого медоб’єднання Львова

У Львові хірурги прооперували жінку, яка внаслідок отриманої травми 30 років жила зі зрощеними пальцями рук. 

За інформацією Першого медичного об'єднання Львова, 49-річна львів’янка Леся Бучацька в дитинстві сильно травмувала обидві кисті внаслідок падіння. У 17 років, аби виправити наслідки травми, її прооперували. 

"Утім втручання було невдалим. В неї розвинулась та сформувалась тяжка патологія – безіменні та середні пальці обидвох рук заклякли, перестали розгинатися, а згодом і взагалі зрослися. І лише зараз, 30 років потому, Леся наважилася довіритися лікарям", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За складну реконструктивну операцію взялися хірурги лікарні святого Пантелеймона. Вони діагностували у жінки синдром Ерлеса Данлоса, тобто аномалію розвитку сполучної тканини. Лікарі пояснюють, що внаслідок перенесеної травми у пацієнтки виник важкий дефект обидвох кистей. Рубці на долонях знерухомили 3-ті та 4-ті фаланги, і з часом пальці, які зовсім не розгиналися, зрослися. Цей рідкісний синдром трапляється лише в однієї людини на 100 тисяч. Сучасні методики дозволяють виправити цю ваду.

"Аби відновити функцію кистей, хірурги провели складне втручання з використанням методики клаптя. Спершу медики звільнили м'які тканини від рубців і спайок, а далі взяли клапоть на променевій судині з власної м'якої тканини пацієнтки і закрили ним дефект", - розповіли у медоб’єднанні.

Зазначається, що операція тривала шість годин та минула успішно. Зараз на жінку чекає тривала реабілітація, адже за довгі роки м'язи та сухожилля атрофувались. І, аби їх розпрацювати, треба щоденно займатися з фізичним терапевтом. А за місяць на неї чекає таке ж втручання на другій кисті.

"Жінка тішиться, що зможе здійснити свою мрію – нарешті надіти на палець свою шлюбну каблучку та вперше в житті зробити манікюр", - поділилися медики.

Інші новини Львова

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі виходили немовля, яке народилося із критично малою вагою – 570 грамів. 

Дівчинку госпіталізували до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених. Там вона провела 50 днів.

Коли стан дитини стабілізували, її перевели на другий етап виходжування. Тут дівчинка пробула ще 60 днів, впродовж яких отримувала тривалу респіраторну підтримку, інгаляційну та інфузійну терапію. Додому її виписали з масою тіла 2500 грамів.

Вас також можуть зацікавити новини: