Кохання, здоров’я, краса, довголіття... Гормони керують буквально усім, що потрібно для щастя. Вчені точно знають, які гормони відповідають за молодість. Тож, які це саме гормони та як їх активізувати?
ДГА - (дегідроепіандростерон) - гормон стрункості - стимулює поділ клітин, підтримує організм у тонусі, не дає нам "заплисти" жиром. Його необхідно підтримувати частіше вживаючи маслини, авокадо та рибу (надто тунець).
Мелатонін - гормон сну та доброї спортивної форми - сприяє глибокому сну та перешкоджає розвитку ракових пухлин. Організм підвищує його вироблення після того, як ви з їсте їжу багату на вуглеводи - макарони, картоплю, банани, м’ясо птиці та рибу.
Соматотропін - гормон росту та краси - підтримує у тонусі м’язову тканину, поліпшуючи її структуру та функцію, захищає від утворення жирових відкладень, зміцнює кістки та розгладжує шкіру. Продукує цей гормон білкові нежирні продукти - насамперед, риба та знежирені сири, а також горіхи та сочевиця. Ще один спосіб активізувати цей гормон соматотропіну - фізична активність. Досить півгодинних занять будь-яким видом спорту на тиждень.
Тестостерон - гормон сексуальності - тримає під контролем стан чоловічих статевих органів, а також здоров я кісток та м язів. Вироблення тестостерону стимулює насамперед цинк та марганець. Регулярні заняття сексом також допомагають підтримувати продукцію "сексуального" гормону на високому рівні.
Естрогени - жіночі статеві органи - добре впливають на статеву та репродуктивну функції, а також на стан серця, судин, кісток та багатьох інших органів і тканин. Найкраще продукція естрогенів стимулюється вживанням сої, ревеня, чорного перцю... Вживання цих продуктів допоможе подолати безсоння, підвищити настрій та зберегти шкіру гладкою.