У ВООЗ назвали умову для закінчення пандемії / фото УНІАН

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) назвали умову для оголошення закінчення пандемії коронавірусу.

Свою думку з цього приводу висловив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханса Клюге в інтерв'ю La Vanguardia.

"Ми повинні навчитися жити з вірусом. Як тільки наша система охорони здоров'я не буде перевантажена через госпіталізацію та смерть від COVID, тобто буде можливість надавати ті послуги, які надавалися раніше, пандемія, можливо, перетвориться на ендемію", – заявив він.

При цьому Клюге назвав причину нинішнього загострення ситуації з коронавірусом у Європі:

Читайте такожУ Китаї закрили 4-мільйонне місто через 40 випадків COVID-19"Чому у нас знову проблеми? Тому що більш ніж в половині країн регіону вакцинація застопорилася... Пару місяців тому головною проблемою була наявність вакцин, тепер проблема – скептицизм і фейкові новини".

За його словами, до лютого наступного року в Європі може додатися ще півмільйона летальних випадків від коронавірусу, якщо тенденція з поширенням інфекції не зміниться.

Нагадавши, в Україні зараз є 10 мільйонів 300 тисяч доз різних вакцин від коронавірусу.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Статистика госпіталізації хворих в Україні за тиждень / інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини