Cуд обрав зловмисникам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою / фото УНІАН

В управлінні СБУ у Львівській області заявили, що раніше розповсюджена інформація про підпал польського автобуса у Львові, яку потім спростувала поліція, не була першоквітневим жартом.

Як повідомив УНІАН речник управління СБУ у Львівській області Олег Александров, подія дійсно мала місце, дії зловмисників були контрольовані, щоб уникнути людських жертв.

Читайте такожУ Львові невідомі кинули вибухівку біля польського Меморіалу орлят

Відео дня

«Маю поставити крапку в історії, що сколихнула медійну спільноту. Йдеться про підпал польського автобуса, який стався в ніч на 1 квітня поблизу Стрийського автовокзалу у Львові. Ця подія відбувалася в рамках контролю за вчиненням злочину. Йдеться про те, що оперативники спецслужби контролювали дії терористів для того, щоб уникнути людських жертв та задокументувати дії усієї ланки зловмисників - від безпосередніх виконавців до замовників. Фізичне затримання зловмисників відбулося 1 квітня. Наступного дня, 2 квітня, їм було оголошено про підозру і 3 квітня суд обрав зловмисникам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», - заявив Александров.

Як повідомляв УНІАН, голова Служби безпеки України Василь Грицак вчора заявив, що співробітники спецслужби затримали двох виконавців підриву польського «Меморіалу Орлят» на Личаківському кладовищі у Львові, які також підпалили польський туристичний автобус.

«За наявною інформацією, фінансування терактів здійснювалося оточенням втікача - екс-президента під кураторством російських спецслужб», - заявив голова СБУ.

Ввечері 13 березня на Личаківському цвинтарі у Львові, неподалік польського поховання «Меморіал львівських орлят» стався вибух. За попередніми даними поліції, вибухнула граната РГД-5. Внаслідок вибуху утворилася вирва діаметром 20 см, постраждалих не було, споруди меморіалу ушкоджень не зазнали.

1 квітня у ЗМІ та соцмережах було оприлюднено інформацію про те, що вночі поблизу Стрийського автовокзалу у Львові невідомі особи нібито підпалили польський автобус та обклеїли його червоно-чорними листівками.

2 квітня в обласних управліннях поліції та ДСНС спростували цю інформацію, заявивши, що це нібито був першоквітневий жарт.