Громадянин Італії Джованні Арканжелі / фото: Facebook, Ганна Маляр

В Одеській області поліція шукає зловмисника, який хлюпнув в обличчя іноземцю хімічною речовиною.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, НП сталася в місті Білгород-Дністровському наприкінці минулого тижня.

Відзначається, що на вулиці Військової Слави невідомий, застосувавши порошкоподібну речовину, заподіяв тілесні ушкодження 51-річному іноземцю.

Відео дня

«За попередньою інформацією медиків, постраждалий зазнав опіків обличчя і рук I ступеня. Правоохоронцями проводяться заходи із встановлення особи правопорушника», - заявили в главку.

фото: Ганна Маляр, Facebook

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.125 (легкі тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України.

Триває слідство. У справі призначено ряд експертиз. Встановлюється ступінь тяжкості завданих тілесних ушкоджень постраждалому для подальшої правової кваліфікації вказаної події. Проводиться ряд заходів із встановлення особи, яка вчинила зазначене правопорушення.

Читайте такожПравоохоронці затримали підозрюваних у причетності до нападу на Гандзюк

Як повідомила в Facebook юрист-кримінолог Ганна Маляр, постраждалий - громадянин Італії Джованні Арканжелі, який раніше був одружений з українкою.

«Вона виїхала з Італії до України і фізично не дає йому спілкуватися з дитиною. Джованні платить аліменти і вже два роки як оббиває пороги чиновницьких кабінетів і суду в Україні за право брати участь у вихованні дитини», - повідомила Маляр.

Вона зазначила, що кілька тижнів тому Арканжелі брав участь у круглому столі, присвяченому питанням прав батьків. Йдеться, зокрема, про випадки, коли матері вивозять дитину до іншої країни і перешкоджають батькові бачитися з дитиною.

Юрист також повідомила, що наразі італійця госпіталізовано в Інститут очних хвороб і тканинної терапії імені Філатова (Одеса). Вона стверджує, що чоловік у тяжкому стані - у нього сильно ушкоджено очі, є опіки першої стадії.

Родичі з Рима ще не знають, що з ним сталося. За даними юриста, іноземцю хлюпнули в обличчя кислотою.