Вибухи біля Ічні / REUTERS

Внаслідок вибухів на військовому арсеналі поблизу Ічні на Чернігівщині снаряди потрапили у місцевий автовокзал та зруйнували молокозавод.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міського голови Конотопа Ігор Степанченко.

Він розповів, що люди, які евакуюються із зони вибухів, не можуть виїхати з місцевого автовокзалу, тому що туди потрапили снаряди. Також, за словами очевидців зруйновано молокозавод в Ічні.

Відео дня

Читайте такожНа Чернігівщині у зоні вибухів руйнуються та горять будинки, відключено електро- і газопостачання

"Всі їдуть без нічого. Деякі люди, особливо літнього віку, навіть паспорти не встигли взяти. Кажуть, що позакривали будинки, сараї з худобою і вночі пішли трасою до залізничної станції Плиски (де більшість з них і сіла у вагони).

Інші, в кого було авто, рушили до станції Ніжин. Автовокзалом виїхати не вдалося, бо туди вже, кажуть, влучили снаряди. Ті хто живуть біля молокозаводу, говорять що й "молокозавод вже розбомбили", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Страна.ua, зруйновано завод з виготовлення сухого молока та масла. При цьому зазначається, що відомий на всю Україну завод згущеного молока вцілів, однак виробництво на ньому призупинено.

Читайте такожСтало відомо, які снаряди втратила українська армія через вибухи біля Ічні

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 жовтня, на території 6-го арсеналу Міноборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області сталися вибухи, що спричинили пожежу.

Евакуйовано понад 12 тисяч осіб.

Закрито повітряний простір в радіусі 30 км, призупинено рух залізничного та автомобільного транспорту.

За фактами вибухів на складах боєприпасів у Чернігівській області військова прокуратура Центрального регіону розпочала кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України «недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану», що карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років.