Прокуратура Харківщини передала до суду справу розбійників, що видавали себе за правоохоронців / atn.ua

Прокуратура Харківської області затвердила обвинувачення групі розбійників, що шантажували чоловіків через сексуальну орієнтацію.

Про це повідомляється на сайті обласної прокуратури. Зазначається, що злочинці під виглядом правоохоронців скоїли низку тяжких злочинів.

Читайте такожУ Запорізькій області воєнізована охорона «Укрзалізниці» грабувала поїзди та тероризувала бізнесменів – СБУ

Відео дня

Як розповів начальник відділу прокуратури області Нвер Антонян, злочинну групу у червні 2015 року організував та очолив раніше судимий 42-річний харків'янин. До справи він залучив 16-річного юнака, а також ще шістьох знайомих віком від 19 до 39 років.

Злочинці діяли за заздалегідь розробленим планом. Неповнолітній через інтернет знайомився з чоловіками та пропонував їм послуги сексуального характеру. Інтимні зустрічі завжди проходили за місцем мешкання потенційних жертв.

Разом з юнаком до оселі жертви приїжджали й інші учасники групи. Дочекавшись слушного моменту, зловмисники заходили до квартири та представлялися правоохоронцями. Вони показували підроблені посвідчення та лякали потерпілих кримінальною відповідальністю за розбещення неповнолітнього. За нерозголошення подробиць інтимного життя вимагали гроші.

Якщо чоловіки не погоджувалися на їх умови, псевдополіцейські вдавалися до насильства. На потерпілих надягали кайданки та погрожували пістолетом. Так, одну з жертв 2 дні утримували у власному домі, аж поки чоловік не погодився переписати на злодіїв  свою квартиру. Ще одного потерпілого вивезли до лісосмуги та під дулом пістолета змусили його передати  100 тис. грн.

За 2 роки злочинної діяльності зловмисники "заробили" понад 700 тис. грн.

Усім учасникам злочинної групи інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, вчинений організованою групою, поєднаний з проникненням у житло).

Організатор схеми підозрюється також за ч. 2 ст. 186, ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 353, ч. 1 ст. 304, ч. 1 ст. 263 КК України (грабіж, незаконне позбавлення волі, самовільне присвоєння владних повноважень, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та незаконне поводження зі зброєю). Окрім того,   підчас обшуків у нього виявили близько 30 г канабісу (ч. 1. ст. 309 КК України).

Незаконне присвоєння владних повноважень (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 353 КК України) інкримінують ще 4 учасникам групи, що мали при собі "липові" посвідчення.

Раніше повідомлялось, що у Харкові «капітан міліції» зі спільниками викрав двох марокканців заради грошей