На Черкащині невідомі пошкодили гіпсове розп'яття Ісуса Христа / фото ch.npu.gov.ua

У місті Умань Черкаської області на березі ставка невідомі особи пошкодили гіпсове розп'яття Ісуса Христа, встановлену на дерев'яному хресті.

Читайте такожСотні тисяч українців пірнали в ополонку на Водохреще (відео)

Про це повідомляє обласне управління поліції.

Відео дня

Злочин стався перед Хрещенням, яке православні відзначають 19 січня. На місці працює слідчо-оперативна група, особи, які вчинили правопорушення, встановлюються.

За фактом злочину порушено кримінальну виробництво за ознаками ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України - "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками". Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Посол Ізраїлю назвав цей вандалізм провокацією / фото ch.npu.gov.ua

Новина про святотатство в місті, який щорічно відвідують десятки тисяч хасидів (одна з течій в іудаїзмі), щоб відвідати могилу свого духовного лідера — цадіка Нахмана, відреагував і посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон.

"Я чув новини про акт вандалізму, оскверненні розп'яття в Умані. Я хочу рішуче засудити цей вчинок, а також будь-подібний акт проти будь-якого релігійного символу будь-якої релігії.

Я сподіваюся, що ця провокація не зашкодить мирному співіснуванню всіх громад в Умані", - написав дипломат у Twitter.