На Сумщині СБУ викрила канал контрабанди з Росії товарів майже на 3 мільйона гривень / фото ssu.gov.ua

На Сумщині співробітники Служби безпеки України блокували контрабандне переміщення з Російської Федерації на територію нашої держави товарів на загальну суму майже три мільйони гривень, що налагодили митники.

Читайте такожНа кордоні у двох авто знайшли контрабанду сигарет на 160 тисяч гривень (фото)

Як повідомила УНІАН начальник прес-групи управління СБУ в Сумській області Олеся Рапута, оперативники спецслужби встановили, що працівники Сумської митниці Державної фіскальної служби налагодили механізм незаконного переправлення в Україну товарів широкого вжитку, а також тютюнових виробів.

Відео дня

Згідно із повідомленням, контрабандну продукцію зловмисники доправляли залізничним транспортом міжнародного сполучення.

«Під час проведення санкціонованих слідчих дій правоохоронці вилучили на митному посту «Конотоп» в одному з потягів чергову партію вантажу, приховану в конструктивних порожнинах вагонів», – зазначила Рапута.

Правоохоронці вилучили на митному посту "Конотоп" в одному з потягів чергову партію вантажу / фото ssu.gov.ua

Наразі виявлені предмети направлені на експертизу. За попередніми висновками, вартість виявленого контрабандного товару становить майже 3 млн грн.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, якщо вони спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, зокрема посадовців ДФС, причетних до протиправної діяльності.

Вартість виявленого контрабандного товару становить майже 3 млн грн / фото ssu.gov.ua

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

фото ssu.gov.ua

Раніше УНІАН повідомляв, що співробітники Служби безпеки України блокували масштабну контрабанду до Європейського Союзу сильнодіючих лікарських засобів, заборонених до вільного обігу в Україні та за її межами.