Прокуратура оголосила підозру чоловіку, який напав на співробітника Адміністрації президента Олександра Бухтатого, знайденого мертвим сьогодні у Києві. Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва у Facebook.

Читайте такожУ поліції назвали причину смерті співробітника Адміністрації президента

"За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №10 слідчими поліції оголошено підозру 25-річному громадянину Республіки Вірменія у вчиненні розбійного нападу на 46-річного місцевого мешканця. Як встановлено у ході досудового слідства, 13 березня приблизно о 23 годині 50 хвилин, перебуваючи на вул. Багговутівській у Києві, підозрюваний разом із ще одним зловмисником, особа якого на даний час встановлюється, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, помітили раніше незнайомого їм чоловіка та вирішили вчинити на нього напад з метою заволодіння його особистим майном", - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, зловмисники нанесли потерпілому не менше чотирьох ударів в область голови, внаслідок чого чоловік впав на землю. Після цього заволоділи його особистими речами, а саме мобільним телефоном та банківською карткою, і втекли з місця вчинення злочину.

На даний час одного із нападників затримано в порядку статті 208 КПК України та йому оголошено про підозру за ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством небезпечним для життя особи, яка зазнала нападу). У підозрюваного вилучили речовий доказ - мобільний телефон потерпілого.

Наразі готується клопотання суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також вживаються заходи щодо встановлення особи другого нападника та його затримання.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 березня, вранці на вулиці Багговутівській у Шевченківському районі Києва знайшли тіло головного консультанта Головного департаменту інформаційної політики АП Олександра Бухтатого.

Слідчі Шевченківського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) та за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

За попередніми даними, смерть чоловіка настала внаслідок хронічної ішемічної хвороби серця, також у чоловіка виявили перелом кісток носа. Остаточно причину смерті буде встановлено після проведення судово-медичної експертизи.