Столичні рятувальники провели тактичні навчання в будівлі ЦВК / фото dsns.gov.ua

Столичні рятувальники ліквідували "пожежу" у будівлі Центральної виборчої комісії.

Як повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій, столичні рятувальники провели тактичні навчання в адміністративній будівлі Київської обласної державної адміністрації, де знаходиться ЦВК.

Читайте такожУ Києві на Деміївському ринку сталася масштабна пожежа (фото, відео)

Відео дня

«Метою навчань є відпрацювання порядку дій та взаємодії під час ліквідації надзвичайної ситуації між пожежно-рятувальними підрозділами та працівниками об’єкту. Під час навчань рятувальники мали можливість вивчити оперативно-тактичну характеристику будівлі, де знаходиться Центральна виборча комісія», - зазначили у прес-службі.

Рятувальники відпрацювали залучення сил та засобів пожежно-рятувальних підрозділів за підвищеним рангом пожежі.

Своєю чергою працівники об’єкту відпрацювали порядок виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Також було відпрацьовано первинні дії при виникненні надзвичайної ситуації, евакуації людей та застосуванні первинних засобів пожежогасіння.

"Пожежа" виникла на 2-му поверсі у приміщенні прес-центру / фото dsns.gov.ua

За тактичним задумом, пожежа виникла на 2-му поверсі у приміщенні прес-центру. На пост спостереження надійшов сигнал спрацювання пожежної сигналізації. Після підтвердження інформації про загоряння постовий одразу зателефонував до Служби порятунку 101. Чергова зміна розпочала ліквідацію пожежі ще до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів. Після прибуття на місце події вогнебороці провели розвідку, аби за необхідності евакуювати людей та матеріальні цінності, та розпочали ліквідацію пожежі.

До навчань було задіяно 7 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та близько 35 чоловік особового складу.