Поліція розпочала розслідування пожежі та вибухів у Кропивницькому / фото kr.dsns.gov.ua

Вибухи у Кропивницькому сталися не на заправці, а на прилеглій до неї території, і не пов'язані з її діяльністю.

Масштабні вибухи стали наслідком порушення техніки безпеки під час транспортування та перекачування газу між двома суб’єктами господарювання з використанням автоцистерн, повідомили у прокуратурі Кіровоградської області.

Зазначається, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. 

Відео дня

Читайте такожСтало відомо про стан чотирьох постраждалих від вибуху у Кропивницькому

"На даний час у провадженні виконуються першочергові слідчі дії, направлені на встановлення усіх обставин події та їх причин. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється групою прокурорів Кіровоградської місцевої прокуратури. Хід розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області", - повідомили у прокуратурі.

Як повідомляв УНІАН, о 20:00 27 березня у Кропивницькому сталася пожежа з послідуючим вибухом на автомобільній стоянці по вул. Київська.

Внаслідок пожежі постраждали четверо осіб, серед яких двоє рятувальників. Їх доправлено до лікарні.

За попередніми даними, відбулось горіння трьох вантажних автомобілів (цистерни з газозаправним обладнанням). Під час гасіння пожежі відбулось 7 вибухів різної потужності, внаслідок чого було знищено 8 легкових автомобілів, 10 вантажних автомобілів, три металевих вагончика.