Під час гасіння пожежі сталося 7 вибухів різної потужності / фото ДСНС

У Кропивницькому серія вибухів з подальшою пожежею поблизу газової заправки трапились внаслідок порушення правил техніки безпеки під час транспортування та перекачування газу між автоцистернами.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

«Встановлено, що надзвичайна подія трапилась на прилеглій до газової заправної станції території та не пов’язана з її діяльністю. Масштабні вибухи стали наслідком порушення техніки безпеки під час транспортування та перекачування газу між двома суб’єктами господарювання з використанням автоцистерн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок події постраждало четверо осіб, які отримали ушкодження різного ступеня тяжкості та перебувають в обласній лікарні.

Читайте такожСтало відомо про стан чотирьох постраждалих від вибуху у Кропивницькому

За відомостями прокуратури, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Національної поліції України.

На даний час у провадженні виконуються першочергові слідчі дії, направлені на встановлення усіх обставин події та їх причин. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється групою прокурорів Кіровоградської місцевої прокуратури. Хід розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Як повідомляв УНІАН, увечері 27 березня у Кропивницькому на автомобільній стоянці сталася пожежа з послідуючими вибухами.

Внаслідок пожежі постраждали четверо осіб, серед яких двоє рятувальників. Їх доправлено до лікарні.

За попередніми даними, відбулось горіння трьох вантажних автомобілів (цистерни з газозаправним обладнанням). Під час гасіння пожежі сталося 7 вибухів різної потужності, внаслідок чого було знищено 8 легкових автомобілів, 10 вантажних автомобілів.