28 травня 2016 року на полігоні твердих побутових відходів у с. Великі Грибовичі спалахнула масштабна пожежа / фото УНІАН

У Львові пізно увечері 1 квітня правоохоронці затримали під час одержання хабара директора львівського комунального підприємства «Збиранка» (Грибовицьке сміттєзвалище).

Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради, за підозрою в отриманні неправомірної вигоди правоохоронні органи 1 квітня затримали директора ЛКП «Збиранка».

Читайте такожКорумпованість міської влади призвела до екокатастрофи на Львівщині – екологи

Відео дня

«Ми засуджуємо подібні дії нечесних людей на будь-якому рівні. Якщо факт одержання хабара буде встановлено — вимагатимемо суворого покарання та об’єктивного розслідування цієї справи», — прокоментував заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

У прес-службі управління СБУ у Львівській області, підтвердили інформацію про затримання директора комунального підприємства, однак всі деталі пообіцяли оприлюднити згодом на офіційному сайті відомства.

Як стало відомо кореспонденту УНІАН з власних джерел, спецоперацію із затримання директора ЛКП «Збиранка» провели співробітники СБУ пізно увечері у Львові.

За попередньою інформацією з власних джерел, посадовець одержав частину неправомірної вигоди у сумі 400 тис. грн. від підрядника, який виграв тендер на проведення рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Довідка. Львівський полігон твердих побутових відходів (Грибовицьке сміттєзвалище) — єдине легальне місце для скупчення сміття зі Львова та довколишніх сіл. Діяло з 1958 року поблизу села Великі Грибовичі біля Львова. Площа звалища становить понад 38 га. Сміттєзвалище обслуговує ЛКП «Збиранка».

28 травня 2016 року на полігоні твердих побутових відходів у с. Великі Грибовичі спалахнула масштабна пожежа. Гасіння пожежі тривало впродовж двох днів, а 30 травня, коли рятувальники практично ліквідували займання, на полігоні стався зсув сміття. Внаслідок цього під завалами опинились троє працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області, тіла яких знайшли без ознак життя уже наступного дня. Серед тих, хто потрапив під завал сміття, ймовірно, був й еколог комунального підприємства "Збиранка". Його не знайшли досі.

У 2017 році, за рік часу після трагедії, Грибовицьке сміттєзвалище закрили для експлуатації.

Віталій Пугач очолив ЛКП «Збиранка» у березні 2017 року, після того, як попереднє керівництво ЛКП «Збиранка» опинилося під слідством після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі.