Чоловік забарикадувався у квартирі та погрожував підірвати будинок / фото поліції Житомирської області

На Житомирщині поліція розслідує справу проти чоловіка, який забарикадувався у квартирі сусідки та погрожував підірвати багатоквартирний будинок.

Читайте такожВ Житомирі суд не пом'якшив міру запобіжного заходу підозрюваному у держзраді блогеру Муравицькому

Про це кореспондента УНІАН повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції України у Житомирській області.

Як йдеться у повідомленні, увечері 12 квітня до поліції надійшло повідомлення про те, що у м. Радомишлі чоловік забарикадувався в сусідській квартирі та погрожує підірвати її, напустивши газу.

На місце події прибули місцеві поліцейські та спецпідрозділи Головного управління Нацполіції та Управління патрульної поліції, а також спецслужби.

65-річна жінка, власниця оселі, повідомила, що її сусід з квартири навпроти увірвався до неї та почав поводитися агресивно. Чоловік відкрив комфорки на газовій плиті та заявив про намір підірвати будинок. Злякавшись його намірів, пенсіонерка втекла з власної домівки.

На місце події прибули місцеві поліцейські та спецпідрозділи / фото поліції Житомирської області

Як з’ясували поліцейські на місці події, квартира знаходиться на другому поверсі 16-квартирного будинку. З осель були негайно евакуйовані усі мешканці, а саме приміщення працівники спецслужб відключили від енерго- та газопостачання.

Читайте такожНа Житомирщині при спалюванні сухої трави загинуло двоє пенсіонерів

Поліцейські розпочали перемовини з 39-річним чоловіком, які тривали впродовж кількох годин і під час яких жодних логічних вимог він не висловив. Натомість встиг за цей час викинути з балкону частину речей. Усі слова та дії чоловіка свідчили про неадекватність стану.

Відтак, правоохоронці за допомогою спецзасобів зайшли до квартири. Під час спілкування з сусідами вони дізнались, що чоловік раніше уже мав психічні розлади і час від часу проходив курси лікування. Тож після затримання його у супроводі поліцейських доставили до медичного закладу.

За вказаним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження. Попередня правова кваліфікація події – ст. 162 (Порушення недоторканості житла) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність від штрафу і до 5-річного ув’язнення.

Питання осудності чоловіка вирішуватиме відповідна судово-психіатрична експертиза.

Після затримання чоловіка у супроводі поліцейських доставили до медичного закладу / фото поліції Житомирської області