Ці групи прямували військовою розвідкою РФ, зазначили в СБУ / фото actual.today

Голова Служби безпеки Василь Грицак заявив, що СБУ припинила діяльність на території України диверсійної терористичної групи спецслужб РФ, яка направлялась для здійснення політичних вбивств та ліквідації офіцерів українських спецслужб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Грицак повідомив на брифінгу в Києві.

«СБУ офіційно повідомляє, що припинено діяльність на території нашої держави диверсійно-розвідувальної терористичної групи спецслужб РФ у складі 7 осіб. Всі вони затримані та заарештовані», - заявив він.

Читайте такожБіля будинку Зеленського затримали людей зі зброєю і вибухівкою (відео)

Грицак зауважив, що сьогодні вранці «ми закінчували черговий етап цієї операції і було затримано ще одну особу, яка сприяла діяльності цієї терористичної групи на території нашої держави».

За словами голови СБУ, загалом з початку 2017 року на території України з РФ та так званої «ДНР» було направлено кілька автономно діючих диверсійно-терористичних груп.

«Ці групи направлялися військовою розвідкою РФ для здійснення політичних вбивств та ліквідації офіцерів українських спецслужб. Одна з таких груп 27 червня 2017 року вчинила зухвалий злочин – теракт, в результаті якого загинув генерал військової розвідки – Максим Шаповал. За аналогічним сценарієм – 4 квітня 2018 року під час спроби закладання вибухового пристрою під автомобіль українського військового розвідника ставався самопідрив», - додав Грицак.