Сьогодні, 17 квітня, правоохоронці затримали і військовослужбовця \ Фото УНІАН

Оперативники Управління захисту економіки в Луганській області Нацполіції спільно з військовою прокуратурою Луганського гарнізону викрили злочинну схему та осіб, причетних до розкрадання військового майна.

Читайте такожНа Львівщині з військової частини викрали виділене США обладнання на 4,5 мільйона

Як повідомляє Департамент захисту економіки Нацполіції, військовослужбовець та підприємці налагодили реалізацію пального, що знаходилося на балансі військової частини.

Відео дня

Було встановлено, що військовий безпідставно списував пальне з обліку військової частини, а підприємці вивозили його з території, яка охоронялася. Продаж викраденого пального здійснювався з гаражного боксу, розташованого на одному з паркувальних майданчиків у м.Сєвєродонецьк.

З грудня 2018 року по квітень 2019 року за такою схемою було викрадено та реалізовано понад 70 тонн пального вартістю 1,5 млн грн.

Повідомляється, що 16 квітня було затримано одного з підприємців одразу після вивезення з території військової частини до місця продажу 2 тонн пального. Під час проведення обшуків правоохоронці вилучили понад 3 тонни пального та обладнання для його зберігання і реалізації, а також «чорнові» записи обліку реалізованого пального.

Сьогодні, 17 квітня, правоохоронці затримали і військовослужбовця. Було вилучено 40 тис грн, які останній отримав у якості своєї частини від реалізації пального.

Обидва фігуранти затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу.

На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії. За результатами їхнього проведення буде вирішено питання щодо повідомлень про підозру та обрання запобіжних заходів.