Вони завантажили викрадений товар на суму близько 340 тис. грн до автомобіля та намагалися втекти / прес-служба прокуратури міста Києва

Суд обрав запобіжні заходи у вигляді арешту для п'ятьох учасників організованого злочинного угруповання, затриманих за крадіжку 1,3 тонни горіхів з закритої охоронюваної території складських приміщень на вул. Бутлерова у Києві.

Як повідомила прес-служба прокуратури міста Києва, за рішенням суду чотирьох із затриманих взято під варту, одного (несудимого) - під домашній арешт.

Учасники злочинної групи впродовж тривалого часу вчиняли крадіжки майна з складських приміщень, офісів та магазинів на території Києва.

Відео дня

Читайте такожПід Дніпром невідомі підірвали банкомат і викрали гроші

Їх було затримано проти ночі 14 травня після того, як вони завантажили викрадений товар на суму близько 340 тис. грн до автомобіля та намагалися втекти.

"Організатором злочинної групи виявився 35-річний уродженець Одеської області, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок, поєднаних з проникненням у житло чи інші приміщення. Ще двоє осіб - громадяни Грузії, 1983 та 1984 року народження, теж раніше судимі, виступали співорганізаторами злочинів, інші - виконавцями", - повідомили в прокуратурі.

Зловмисникам інкримінується ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена у великих розмірах, що карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років).

Учасників угруповання перевіряють на причетність до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень на території столиці.

Прес-служба прокуратури міста Києва