Під Києвом порушник ПДР покусав поліцейського / УНІАН

У місті Біла Церква Київської області патрульний поліцейський постраждав від укусу водія моторолера, якого намагались доправити до відділку поліції для встановлення особи.

Читайте такожПоліція розслідує три основні версії замаху на екс-мера Конотопа

Як повідомляє у Facebook прес-служба патрульної поліції Білої Церкви, вчора, близько 22-ї години вечора правоохоронці помітили на вулиці Київській моторолер марки Honda DIO, який рухався без увімкненого світла фар в темну пору доби, чим порушував ПДР.

Відео дня

Патрульні поїхали за скутером та зупинили його в дворі житлового будинку, виявивши, що водій та пасажирка транспортного засобу їхали без шоломів, чим знову ж таки порушували правила дорожнього руху.

Під час спілкування з водієм виявилось, що при собі він не мав документів. Пасажирка сказала, що зараз підніметься до себе в квартиру та винесе паспорт і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Поки жінка шукала документи, порушник зізнався, що у нього взагалі відсутнє водійське посвідчення. Чоловік запевнював патрульних, що є досвідченим водієм і ніколи не бував у ДТП.

В той час пасажирка принесла паспорт водія. Під час складання адміністративних матеріалів жінка не дала змогу ознайомитися з документами, і бажала, аби патрульні читали інформацію з її рук. Потім забрала документи і втекла до під'їзду.

«Водієві запропоновали підійти до службового авто патрульних для перевірки його данних та оформлення адміністративних матеріалів, на що він категорично відмовився. Потім порушнику пояснили, що для того аби встановити особу водія його буде доставлено до відділку поліції.

Порушник почав чинити супротив та не виконував законну вимогу працівників поліції, кричав, неадекватно себе поводив, хапав поліцейського за формений одяг та укусив за кисть правої руки чим завдав патрульному тілесних ушкоджень», – йдеться в повідомленні поліції.

На місце пригоди викликали слідчо-оперативну групу та медиків. Слідчий вніс відомості до реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ.

Крім того, щодо водія склали адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП та ст. 185 (Злісна непокора працівникам поліції) КУпАП.

Раніше повідомлялось, що у селі Дерев’янка Обухівського району Київської області у понеділок, 10 червня, правопорушник покусав поліцейських.