Дашу Лук'яненко знайшли мертвою / фото УНІАН

Підозрюваний у вбивстві 11-річної Дарини Лук'яненко з Іванівки Одеської області Микола Тарасов намагався потрапити в групу волонтерів і відвести сліди від свого будинку.

Про це в ефірі програми "Говорить Україна" розповів волонтер Дмитро Подорога, який ще з перших днів приступив до пошуків Даші, передає "Обозреватель".

Коли добровольці та правоохоронці вперше заходили в будинок Тарасових, злочинець особисто запрошував їх туди, більш того – родина відкрила двері у всі кімнати, розповів Подорога.

"Що мене здивувало: коли ми спускалися із собакою в підвал, він ще сказав: "Обережно спускайтеся, там багато скла, так щоб собака не порізала лапи", – повідомив волонтер і додав, що тоді не знайшли дитину тому, що всі шукали її живою.

Читайте такожНа Львівщині добу шукали дівчинку, яку розбещував 37-річний чоловік

Потім поліція буквально по секундах відпілінгувала телефон дівчинки і вистежила, що саме в цьому радіусі дитина зникла, зазначив Подорога.

За словами чоловіка, Тарасова почали підозрювати ще спочатку. Доброволець заявив, що вбивця намагався потрапити до нього в групу волонтерів, яка спеціалізувалася на проходженні катакомб. Це, додав він, ті люди, які не загубляться там, ті, хто може увійти в завалені підвали, але злочинець намагався потрапити саме в цю групу.

Як повідомив Подорога, Тарасов приходив і пропонував воду або кави, не допомагав, а навпаки – всіляко намагався відвести від свого будинку. Коли в будинок приходили фахівці, мати вбивці говорила, що їхня совість чиста, розповів волонтер.

"І коли я підійшов до туалету, відчинив двері та почав світити туди ліхтариком – він дуже швидко заявив, що є ще підвал і місця, які можна подивитися", – підсумував Подорога.

Як повідомляв УНІАН, 11-річна Дарина Лук'яненко пропала вдень 13 червня, дорогою на заняття танцями у смт Іванівка.

З того дня дитину розшукували сотні людей – співробітники поліції, Нацгвардії, ДСНС, волонтери, до операції були задіяні водолази та авіація.

19 червня Лук'яненко була знайдена вбитою у вигрібній ямі. За підозрою у вбивстві дівчинки затриманий 22-річний місцевий житель Микола Тарасов.

Злочин попередньо класифіковано за ч. 4 ст. 152 (спроба зґвалтування неповнолітньої), ч. 2 ст. 146 (викрадення), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство). Крім того, враховуючи факт глумління над померлою (вигрібна яма тощо), справу відкрито за ст. 297 (наруга над тілом). Передбачається, що вбивство скоєно на сексуальному ґрунті.

21 червня в Іванівці, де було оголошено жалобу, попрощалися з дівчинкою.