Внаслідок пожежі загинули чотири дівчинки 2017-2018 р.н. / фото: поліція Одещини

В Одеській області поліція відкрила два кримінальні провадження у зв'язку із загибеллю 1 липня в результаті пожежі чотирьох малолітніх дітей у селі Чорна Окнянського району.

Як повідомила УНІАН керівник відділу комунікацій Головного управління Нацполіції в Одеській області Любов Гордієвська, відкрито два кримінальні провадження. Зокрема, за п. 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з позначкою «нещасний випадок») і ст. 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною) Кримінального кодексу України.

Читайте такожСпливли моторошні подробиці загибелі на пожежі чотирьох малят в Одеській області

Відео дня

Тіла загиблих дітей направлено на судово-медичну експертизу для встановлення остаточної причини смерті.

Як відзначили в главку, за словами очевидців, дим, що йшов з дому, сусіди помітили рано-вранці. На той час у приватному будинку перебували чотири дівчинки 2017-2018 років народження.

«Сталося загоряння домашнього майна. На жаль, рятувальники, яких викликали місцеві жителі, помітивши задимлення, виявили дітей без ознак життя», - зазначили в управлінні.

За попередніми даними правоохоронців, матері загиблих дітей - дві місцеві мешканки віком 19 років і 23 роки - залишили дочок у будинку без нагляду, а самі пішли в гості до подруги. Після трагедії матерів виявили у стані алкогольного сп'яніння, що вже підтвердила медична експертиза.

Як уточнив УНІАН представник обласної поліції, виявлені дитячі тіла були обвуглені. Зокрема, трьох дітей знайшли в одній кімнаті, а одну дитину - в іншому приміщенні. Як припускається, вона намагалася вибратися з палаючого будинку.

«За попередніми даними, молоді мами разом зі знайомими почали випивати 30 червня близько 22.00. Приблизно о третій ночі компанія розійшлася, і в цей час з дітьми ще все було в порядку. Зараз встановлюється, що сталося потім ... », - повідомило джерело.

Жінки перебувають у родинних зв'язках - одна з них є сестрою колишнього чоловіка своєї подруги (другої матері).

Зі слів сусідів, жінки, які виховували своїх дітей без чоловіків, і раніше зловживали спиртними напоями. Водночас, на обліку у відповідних відомствах зазначені сім'ї не перебували.

За словами керівника Окнянського підрозділу ДСНС, повідомлення про пожежу надійшло занадто пізно. Зокрема, дим було помічено місцевими жителями близько 7.00, а викликали пожежників значно пізніше. Коли рятувальники прибули, вогонь охопив уже всю внутрішню площу будинку.

Сьогодні в Окнянському районі у зв'язку з трагедією оголошено день жалоби.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня в Окнянському районі Одеської області в результаті пожежі в приватному житловому будинку загинуло четверо дітей 2017 і 2018 років народження.