Поліцейський підозрюється у перевищенні повноважень / фото УНІАН

У Вінниці суд заарештував поліцейського, внаслідок конфлікту з яким активіст партії «Громадянська позиція» Олександр Комарніцький отримав травму голови та згодом помер у лікарні.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

Читайте такожУ Вишгороді чоловік обурився зйомками «Битви екстрасенсів» та влаштував стрілянину (фото, відео)

Відео дня

Зазначається, що підозрюваному у перевищенні службових повноважень обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

У поліції додали, що раніше суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Правоохоронці подали апеляцію з клопотанням на зміну запобіжного заходу.

«Сьогодні Хмельницький апеляційний суд задовольнив клопотання щодо оскарження», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 11 червня близько 23.00 у Вінниці поліцейський, перебуваючи на службі, запропонував активісту партії «Громадянська позиція» Олександру Комарніцькому бути понятим під час проведення слідчих дій. Однак чоловік відмовився і, за даними поліції, спровокувавши конфлікт, намагався вступити з правоохоронцем в сутичку. Як наслідок, чоловік впав і отримав закриту черепно-мозкову травму. Його було госпіталізовано, він перебував у комі. 23 червня чоловік помер.

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у Хмельницькому, оголосили поліцейському про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу що супроводжувались насильством).

У разі доведення вини правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати посади на строк до 3 років. Хмельницький міськрайонний суд взяв його під цілодобовий домашній арешт.