Ілюстрація REUTERS

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Мелітополі, розпочали досудове розслідування за фактом порушення правил поводження зі зброєю військовим, який з автомата поранив іншого військового в ногу.

Читайте такожНа Рівненщині в руках 12-річного хлопчика вибухнула петарда, поміщена в скляну пляшку (відео)

Про це повідомляє прес-служба ДБР. За попередньою інформацією слідства, військовослужбовець під час розряджання зброї вистрілив із автомата АКС-74, чим завдав поранення в ногу своєму колезі по службі. Пораненого госпіталізовано до військового шпиталю міста Миколаїв.

Відео дня

Також в ДБР повідомляють, що планують у цій справі провести комплекс судових експертиз, вручити військовослужбовцю, який пооранив колегу, повідомлення про підозру.

Розслідування розпочато за фактом порушення правил поводження зі зброєю, якщо це заподіяло потерпілому тілесні ушкодження (ч. 1 ст. 414 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України.

У разі доведення вини військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді службового обмеження на строк до двох років або триманням у дисциплінарному батальйоні на той самий строк, або позбавлення волі на строк до трьох років.