На Львівщині алкозалежний пацієнт втік з лікарні і під час затримання намагався вчинити «харакірі» та підрізав поліцейського / фото mukachevo.net

На Львівщині 36-річний чоловік  увірвався до будинку пенсіонерки і  під час затримання співробітниками поліції завдав ножове поранення собі та правоохоронцю.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, до Самбірського відділу поліції  2 серпня, близько 22.00, надійшло повідомлення про те, що у будинок 79-річної жительки села Рудки проник невідомий.

Читайте такожУ Києві п'яний чоловік через собаку обстріляв відвідувачів кафе, є поранені

Відео дня

На місце події виїхала  група реагування патрульної поліції, яка виявила у будинку  пенсіонерки чоловіка, який тримав в руках два ножі і поводився неадекватно, що становило загрозу власниці помешкання.

На вимогу працівників поліції віддати ножі, які як з‘ясувалося згодом він взяв у помешканні жінки, та вийти з будинку – чоловік не реагував, почав погрожувати працівникам поліції та зненацька завдав сам собі ножове поранення в живіт.

Правоохоронці прийняли рішення про затримання зловмисника, під час якого  31-річний інспектор групи реагування отримав ножове поранення.

Правопорушником виявився 36-річний мешканець Самбірського району, який проходить курс лікування від алкогольної залежності в одному з медичних закладів області, який він самостійно залишив напередодні.

Читайте такожВ Одесі затримано чоловіка, який кинув гранату з вікна багатоповерхівки

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 162 КК України (порушення  недоторканості житла) та ч.2 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Постраждалий під час затримання працівник поліції та зловмисник - госпіталізовані в лікарню.

Як стало відомо кореспонденту УНІАН з власних джерел, у пацієнта, який втік з лікарні, ймовірно стався напад «білої гарячки». Від кривавої розправи пенсіонерку, до приватного  будинку якої увірвався неадекватний чоловік, врятувало те, що вона встигла повідомити родичам по телефону про озброєного ножами нападника, а ті вже викликали поліцію.

Довідка. Алкогольний делірій - більше відомий під народними назвами «біла гарячка», «білочка», «білка». Це ділерій, який зазвичай спричинює алкогольний абстинентний синдром, — розлад свідомості, що здебільшого розвивається після припинення зловживання алкоголем, в стані абстиненції або на висоті запою.

Сеппуку (харакірі) — японське ритуальне самогубство шляхом розрізання живота мечем.