Підозрюваного у вбивстві Діани Хріненко затримали / Скріншот

Затриманий у Польщі підозрюваний у вбивстві на Кіровоградщині 17-річної дівчини рік тому виїхав за кордон з порушенням міграційного законодавства.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив очільник ГУ Нацполіції в Кіровоградській області Роман Козьяков під час брифінгу.

«У рамках проведення слідчо-розшукових заходів у кримінальному провадженні щодо зникнення Діани Хріненко півтори місяці тому було зібрано достатньо фактів про причетність підозрюваного до вчинення злочину. Однак виникли складнощі в роботі, які не пов'язані із правоохоронними органами», - зазначив Козьяков.

Відео дня

Читайте такожНа Кіровоградщині знайшли людський скелет: рештки можуть належати зниклій минулого року дівчині (відео)

Він додав, що підозрюваний 30 серпня 2018 року з порушенням міграційного законодавства виїхав за кордон, де тривалий час переховувався.

За його словами, також встановлено, що підозрюваний у вбивстві раніше вже був судимий за порушення правил дорожнього руху.

За словами Козьякова, згідно з висновками експертів, дівчина померла від перелому основи черепа. Він також додав, що мова про зґвалтування загиблої наразі не йде.

Як повідомляв УНІАН, 24 серпня 2018 року у селі Суботці Знам’янського району Кіровоградської області зникла 17-річна місцева жителька Діана Хріненко. Правоохоронці організували масштабні пошуки дівчини. Її останки знайшли у березні 2019 року. Поховали Хріненко 26 липня цього року.

У вбивстві Хріненко правоохоронці підозрюють 28-річного жителя одного з сіл Знам’янського району. Після скоєння злочину чоловік упродовж тривалого часу переховувався у Польщі, де його було затримано та передано поліції України.