У жодних документах нема й згадки про те, що в будівлі мав бути готель / фото ДСНС

Готель "Токіо Стар" в Одесі, де в результаті пожежі загинуло дев’ятеро людей, за документами був перереєстрований з будівлі трамвайного депо на "складські приміщення".

Про це заявив заступник директора департаменту ДАБІ в Одеській області Ігор Черкасов, пише "Думская".

Читайте такожВ Одесі під час пожежі в готелі «Токіо Стар» загинула 10-річна дівчинка - джерело

Відео дня

«Ми підняли документи і знайшли п'ять декларацій, які видавала ще державна інспекція архітектурно-будівельного контролю, ліквідована 2014 року. У всіх деклараціях вказані складські приміщення, і ніде не згадується готель або місце для проживання людей», - зазначив Черкасов.

За його словами, після ліквідації інспекції частина її повноважень перейшла до департаменту ДАБІ Одеської області, а з 2016 року управлінню ДАБК Одеської міської ради. І впродовж цих двох років жодних звернень або скарг, а також заяв про переобладнання приміщень на готель не надходило.

Своєю чергою, видання уточнило, що з червня 2011-го до квітня 2014 року начальником інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Одеській області був Петро Рябоконь - чинний віце-мер Одеси.

Він підтвердив, що декларації подавалися на нежитлові приміщення.

"Людина приносить декларацію на нежитлові приміщення. Так вони і були все життя нежитловими приміщеннями. Фраз про зміну цільового призначення та реконструкцію під готель там не було. Коли там з'явився готель, я не знаю", - зазначив Рябоконь.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 17 серпня в одеському готелі «Токіо Стар» сталася пожежа. 9 людей загинуло, 9 - госпіталізовано. Сьогодні стало відомо, що серед загиблих - дитина і громадянка Австралії.

Правоохоронці (в порядку ст. 208 КПК України) затримали власника готелю «Токіо Стар», відомого підприємця Вадима Чорного. Йому повідомлено про підозру в злочині за ч. 2 ст. 270 (порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.