Повідомлення про подію надійшло вранці 24 серпня / УНІАН

У Житомирській області поліція відкрила кримінальне провадження проти вандалів, які на День Незалежності облили червоною фарбою пам’ятник захисникам України.

Читайте такожУ мережі висміяли пам'ятник ватажку "ДНР" Захарченку (фото)

Як повідомили УНІАН у Відділі комунікацій поліції Житомирської області, в ніч з 23 на 24 серпня невідомі облили фарбою пам'ятник Героям АТО, встановлений в смт. Озерний Житомирського району.

Відео дня

Повідомлення про подію надійшло уранці 24 серпня. На місці працювала слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження. Попередня правова кваліфікація події – за ч. 1 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Вчинення такого правопорушення карається стягненням штрафів або позбавленням волі терміном до 3 років.

Нині триває подальше встановлення всіх обставин.

Скульптуру Божої Матері облили фарбою / фото УНІАН

Як повідомляв УНІАН, у військовому містечку в смт. Озерний пам’ятник захисникам України відкрили 23 серпня – на День прапора.

24 серпня місцеві жителі виявили, що скульптуру Покровської Божої Матері, яка є частиною пам’ятника і символізує оберіг для вояків, облили червоною фарбою.

Жителі Озерного звернулися до правоохоронців.