Прокуратура готує підозру військовому, що купив вогнепальну зброю та розрахувався за неї наркотиками / atn.ua

В Одесі затримано військовослужбовця Військово-морських сил Збройних сил України, який збував наркотики в обмін на нелегальну вогнепальну зброю.

Читайте такожСпецслужби РФ вербують українців на адмінкордоні з Кримом - СБУ

Як повідомили УНІАН у прес-службі військової прокуратури Південного регіону України, встановлено, що 3 вересня старший матрос незаконно придбав для себе 10 пістолетів Макарова, розрахувавшись за них сильнодіючою наркотичною речовиною «амфетамін» загальною масою 100 грамів.

Відео дня

Відразу після скоєння злочину покупця зброї затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Зараз слідчі та прокурори проводять першочергові слідчі дії.

Військова прокуратура готує затриманому повідомлення про підозру, а також звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу і звільнення з посади.

Спецоперація із затримання зловмисника проводилася детективами регіонального головного управління Нацполіції спільно з контррозвідкою СБУ під процесуальним керівництвом військової прокуратури Одеського гарнізону.

Як уточнили в Головному управлінні Нацполіції в Одеській області, 36-річний військовослужбовець, затриманий при обміні 100 грамів наркотику на зброю, ще 250 грамів наркотичного засобу, за попередньою домовленістю з «покупцем», мав надати найближчим часом.

Все вилучене направлено на експертизу.

Дії фігуранта кваліфіковані за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Триває слідство.