"Рабів" били та морили голодом / фото: ГУ НП Одеської області

В Одеській області правоохоронці затримали двох учасників злочинної групи, які вербували людей для незаконної трудової експлуатації.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції в Одеській області, вчора, 10 жовтня, за підозрою в торгівлі людьми поліцейські затримали двох осіб - 42-річного чоловіка і 41-річну жінку, які займалися пошуком людей для подальшої трудової експлуатації.

Встановлено, що з 2018 року учасники групи завербували близько 30 осіб - мешканців міст Нікополь, Покров і Марганець Дніпропетровської області.

Зокрема, для вербування учасники групи вибирали людей, які перебували в скрутному матеріальному становищі, обіцяли їм високу зарплату, соціальний пакет та комфортні умови праці в Одеській області.

Людям обіцяли комфортні умови / фото: ГУ НП Одеської області

«При цьому змушували тяжко працювати на сільськогосподарських угіддях по 12-13 годин. За будь-яку помилку жорстоко карали - били або позбавляли їжі. Постраждалі проживали в бараках на території колишньої жіночої колонії-поселення в Овідіопольському районі Одеської області за високою огорожею», - розповіли в главку.

Комплекс будівель, в якому утримувалися люди, перебував під цілодобовою охороною, для якої зловмисники також використовували собак.

Названі вище підозрювані стежили за утриманням завербованих «рабів» і контролювали їхню роботу.

Наразі поліція завершує документування злочинної діяльності інших членів групи. Вирішується питання про затримання всіх причетних до злочину осіб.

Як зазначається, розслідування масштабного залучення людей до трудового рабства велося співробітниками управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Одеської та Дніпропетровської областей під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області, а також за сприяння Міністерства соціальної політики.