Заняття на полі скасовано / фото "Думская"

Тіло іноземного студента Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. Ушинського, який загинув в Одесі на стадіоні муніципального стадіону «Спартак» через падіння футбольних воріт, відправили на батьківщину.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив проректор з міжнародних зв'язків та науково-педагогічної роботи вишу Антон Ананьєв.

Читайте такожУ Чорноморську школяр викинувся з 16-го поверху, залишивши передсмертну записку

Громадянин Туркменістану Сахетгелді Джумаєв, який навчався на 3-му курсі вишу, загинув в ніч проти 5 листопада під час тренування на стадіоні.

«Тіло загиблого вже відправлено на батьківщину за сприяння посольства Туркменістану в Україні», - сказав Ананьєв.

Викладачі характеризують загиблого виключно з позитивного боку, як врівноваженого, старанного студента, активну молоду людину.

За словами директора комунального підприємства «Стадіон «Спартак» Михайла Чистякова, порушень при установці воріт не допускалося. Він стверджує, що ці ворота призначені для міні-футболу, і тому не кріпляться «намертво», а є пересувними.

«В процесі гри або під час розминки він (загиблий - УНІАН) намагався підтягнутися на воротах чи виконати якусь акробатичну вправу, але футбольні ворота для цього не призначені», - стверджує Чистяков.

Зараз, у зв'язку з НП, заняття на майданчику для занять міні-футболом скасовані до особливого розпорядження. Призначено службову перевірку.

За даними поліції, НП сталася в нічний час на стадіоні в Приморському районі міста. В результаті падіння футбольних воріт молодий чоловік дістав травми, несумісні з життям.

«Попередньо встановлено, що 23-річний іноземець прийшов з приятелями на стадіон пограти у футбол. Стоячи на воротах, хлопець вирішив виконати гімнастичну вправу на їхній металевій конструкції. Унаслідок падіння воріт потерпілий дістав травми, від яких помер до приїзду «швидкої», - зазначили в главку.

Як повідомляв УНІАН, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство з позначкою «нещасний випадок») Кримінального кодексу України.