Слідчі дії тривають / ssu.gov.ua

Контррозвідники та слідчі Служби безпеки викрили незаконне вивезення з України до країн Євросоюзу двигунів, які використовуються для комплектування бойових бронемашин, що знаходяться на озброєнні українських Збройних сил.

Читайте такожВійськові продавали викрадені деталі для винищувачів МіГ-29 – СБУ (фото)Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, 21 листопада правоохоронці затримали іноземця, який намагався вивезти за межі України дизельний двигун марки УТД20С1.

«Під час подальших слідчих дій за адресою комерційної структури (пов’язаної з фігурантами кримінального провадження) виявлено 20 дизельних двигунів марки УТД20, які, за оперативною інформацією, готувалися до вивезення за кордон. Ці мотори встановлюються на БМП-1, БМП-2 та відносяться до товарів військового призначення», – йдеться у повідомленні.

Відео дня

У зловмисників також виявили 21 корпус та інші запчастини до комплектації двигунів.

На даний час тривають слідчі дії у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) та ч. 3 і 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Раніше УНІАН повідомляв, як СБУ затримала контрабандистів, які постачали деталі для бойових літаків Міноборони Росії.