Після викриття грабіжники відкрили стрілянину по поліцейським / фото: Нацполиция

На Київщині грабіжники намагались уникнути затримання та стріляли по поліцейських.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Житомирської області, працівники кримінальної поліції спільно з бійцями КОРДу поліції Житомирщини в одному з сіл Київської області затримали чотирьох осіб під час скоєння нападу на будинок підприємця.

Зазначається, що після викриття розбійники відкрили стрілянину по поліцейських та намагались застосувати світлошумові гранати.

Відео дня

Так, близько 19.00 13 грудня у селі Києво-Святошинського району група осіб проникла до будинку місцевого підприємця, аби заволодіти його майном. Нападники мали зброю, яку згодом застосували, обличчя приховували під балаклавами, а одягнені були у спеціальні тактичні костюми.

Читайте також"У 12 разів перевищував норму": під Хмельницьким п'яний водій на смерть збив жінку, друга - госпіталізована

"Поліцейські ГУНП Житомирщини у ході слідчо-розшукових заходів фіксували дії вказаного угруповання упродовж певного періоду, оскільки у нас є підстави стверджувати про їх причетність до низки тяжких та особливо тяжких злочинів. Учинення ними ще одного розбою було фактично припинено нашими працівниками. Над викриттям цієї групи працювали практично усі наші підрозділи: кримінальна поліція, слідчі, експерти, кінологи, спецпідрозділи", - повідомив начальник поліції Житомирщини Сергій Крупєй.

На місці події поліцейські затримали чотирьох раніше судимих (у тому числі за вбивство) жителів Києва та Київської області. У них вилучено зброю, боєприпаси, радіостанції, засоби зламу замків та проникнення до будинків та інші свідчення злочинної діяльності.

Наразі тривають слідчо-розшукові заходи, у тому числі, обшуки за місцями проживання підозрюваних.

Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушень за ч.3 ст.187 (розбій), ч.3 ст.186 (грабіж), ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, за вчинення яких передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років з конфіскацією майна.