Тіла дівчат знайшли в шафі на балконі / фото: Інформатор

У Києві повідомлено про підозру затриманим за вбивство двох дівчат у Подільському районі столиці.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.

Читайте такожУ Києві група підлітків з 14-річною дівчинкою вбили чоловіка

Відео дня

«За погодження прокуратури міста Києва слідчим управлінням ГУ НП у місті Києві повідомлено про підозру двом особам, затриманим у зв’язку із вбивством двох дівчат у місті Києві», - йдеться у повідомленні.

Так, дії 34-річного чоловіка та його 19-річної спільниці кваліфіковано за п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох осіб, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб) та ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

Наразі до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Як повідомляв УНІАН, 4 січня тіла двох дівчат було виявлено в орендованій на свята квартирі в Подільському районі Києва. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

За даними порталу «Інформатор», убитими є 16-річна Марія Каминіна і 19-річна Єва Лисенко. Про зникнення дівчат заявили ще 2 січня. Тіла, які знайшли в шафі на балконі, були зв'язані і порізані гострим предметом. На убитих налічили десятки ножових поранень.

6 січня в Одесі поліція затримала чоловіка і жінку за підозрою у вбивстві двох дівчат. Як повідомило УНІАН джерело в правоохоронних органах, столична поліція оголосила в розшук за підозрою у вбивстві 34-річного Сергія Ксьондзика і 19-річну Єлизавету Бершацьку. Начальник Головного управління Нацполіціі міста Києва Андрій Крищенко повідомив, що чоловік, затриманий за підозрою у вбивстві, відбув строк за зґвалтування.