Ілюстрація / REUTERS

Організація неупередженого розслідування катастрофи українського літака «Міжнародних авіаліній України» в Ірані буде надзвичайно складним завданням, оскільки в складі комісії мають бути представники американської корпорації Boeing, а градус ненависті до Америки в Ірані зараз надзвичайно високий.

Про це в коментарі УНІАН сказав авіаексперт і радник міністра інфраструктури Кирило Новіков.

«Літак американського походження, а загинуло багато іранців. Приїзд комісії, в складі якої мають бути представники Boeing, що не буде простим. Градус ненависті до Америки в Ірані зараз надзвичайний, тому організація неупередженого розслідування буде надзвичайно складним завданням», - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожДо розслідування катастрофи українського літака в Ірані мають бути долучені країни походження загиблих і представники Boeing - секретар РНБО

За словами Новікова, Україна не повинна допустити політичного забарвлення розслідування.

«Якою б не була причина падіння пасажирського літака, Україна не повинна допустити політичного забарвлення розслідування. Очевидно, що могла статися якась надзвичайна подія в небі, яка стало причиною падіння. Мені дуже шкода український екіпаж. Сльози президента МАУ - це надзвичайна емоція, і є свідченням того, що втратили кращих фахівців пілотів і екіпаж цивільної авіації», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в Ірані зазнав аварії український літак «Міжнародних авіаліній України», пасажири і екіпаж загинули. За попередньою інформацією, на борту перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Із 167 пасажирів - двоє пасажирів були громадянами України. Решта пасажирів - громадяни Канади, Ірану, Швеції, Німеччини та Афганістану.