REUTERS

Іран буде просити допомогу у розшифрування «чорних ящиків» на борту Boeing 737-800 українських авіаліній МАУ, що впав під Тегераном 8 січня.

Про це заявив представник іранського авіарегулятора Хасан Резайфар, передає Bloomberg.

За його словами, йдеться про допомогу від України, Франції, Канади й Росії. Фахівці оглянуть «чорні ящики» вже в п’ятницю.

Відео дня

Читайте такожУ мережі з'явився запис можливого попадання ракети в український Boeing (відео)

Як повідомляв американський телеканал CNN, посадовці США заявили, що Іран збив український літак двома ракетами російського виробництва класу «земля-повітря».

Водночас, речник іранського уряду Алі Рабіеї заявив, що Іран закликав США зачекати на результати розслідування катастрофи і відхилив звинувачення американських посадовців, що літак був збитий ракетами. Зокрема, ці звинувачення в Ірані назвали «великою брехнею».

Декілька американських джерел відштовхуючись від даних з супутників та радарів, зібраних військовими США і розвідкою, вважають, що Іран помилково збив український літак.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули. Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

Причини трагедії встановлює іранська сторона із залученням, у разі погодження, правоохоронних підрозділів і компетентних органів інших країн. В Ірані також перебуває група українських експертів.