Члени банди використовували клофелін, яким обпоювали жертв \ Фото УНІАН

В Одесі затримали організатора і двох учасників етнічної злочинної групи, які підозрюються в пограбуваннях та розбійних нападах.

Читайте такожУ Києві судитимуть таксистів, які пограбували понад 20 пасажирів

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, 23 січня поліція під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області затримала організатора і двох учасників злочинної групи.

Відео дня

У поліції пояснили, що в кінці грудня минулого року в обласне управління стратегічних розслідувань Нацполіціі звернулася одеситка. Постраждала розповіла, що вона і її супутник познайомились під час спільного відпочинку в розважальному закладі Одеси з двома чоловіками - вихідцями з країн Кавказького регіону. Згодом вони заволоділи майном постраждалих, але як це сталося, заявниця не пам'ятала.

Під час розслідування правоохоронці вилучили відео з камер спостереження і, проаналізувавши відеоматеріали, встановили похвилинний маршрут і дії зловмисників.

Як з'ясувалося, один з них навмисно спровокував конфлікт з постраждалими, а відтак запропонував примиритися і продовжити спільний відпочинок в іншому ресторані. Після розваг вони втрьох вийшли із закладу і сіли в автомобіль, який кілька годин поспіль чекав біля ресторану.

Потім постраждалих висадили на одній з вулиць міста, а коли ті прийшли до тями, зрозуміли, що у них відібрали гроші, верхній одяг, банківські картки й мобільні телефони.

Поліцейські встановили осіб, які заволоділи речами постраждалих.

Один з них виявився організатором злочинної етнічної групи, яка спеціалізується на пограбуваннях і розбійних нападах. Усі члени угруповання - вихідці з Кавказького регіону. Як зазначається, характерною рисою цього угруповання було використання клофеліну, яким обпоюють жертв.

Крім того, дане етнічне угруповання контролювало діяльність інших груп, які спеціалізуються на кишенькових крадіжках в Одеському регіоні.

Як наголошували у главку, зараз організатор і один з учасників етнічної групи є підсудними у справах за пограбування, розбійний напад і вимагання.

Під час затримання в автомобілі одного з фігурантів поліцейські вилучили кілька бойових гранат.

«На допомогу цьому зловмисникові - на місце події – приїхала «група підтримки», яка навіть намагалася його звільнити», - повідомили в главку.

Під час проведення обшуків за місцем проживання членів угруповання і осіб, які можуть мати до неї стосунок, крім речей двох згаданих постраждалих, вилучено інші речі, які, як передбачається, викрадені у громадян, а також - клофелін.

Учасників етнічного злочинного угруповання затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру за ч.3 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Київським районним судом Одеси організатору й одному учаснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також затримані перевіряються на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території Одеського регіону. Як уточнили в поліції, лише за останні кілька місяців на території області було скоєно 10 крадіжок особистого майна за подібною схемою.