Столичні посадовці поцупили гроші, призначені на реконструкцію парку / Фото УНІАН

У Києві судитимуть посадовців, які розікрали 14 млн грн, виділених на реконструкцію парку "Партизанська слава".

Як повідомляє у Facebook прес-служба столичної прокуратури, місцевою прокуратурою № 2 скеровано до суду обвинувальний акт проти трьох осіб, причетних до розкрадання коштів, виділених на реконструкцію парку "Партизанська слава".

Читайте такожПід Києвом через собаку легковик опинився у річці (фото, відео)

Відео дня

Під час досудового розслідування встановлено, що директор підрядної організації, за пособництва ще однієї особи, вніс до офіційних документів неправдиву інформацію щодо обсягів виконаних робіт з реконструкції парку.

У свою чергу заступник генерального директора комунального об’єднання "Київзеленбуд", не перевіривши реальний обсяг виконаних робіт, погодив зазначені документи.

Після цього на підставі погоджених актів виконаних робіт "Київзеленбуд" перерахував підрядній організації 14 млн грн, чим завдав збитків підприємству на зазначену суму.

За результатами досудового розслідування дії екс-директора підрядної організації та пособника кваліфіковано за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України та за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 ККУ відповідно.

За вчинене зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Дії заступника гендиректора "Київзеленбуду" кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 ККУ (службова недбалість). Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.